coworking community

Coworking ≠ gedeelde werkplek

by Vicky Persyn - 08/04/2021
Home > blog > Coworking ≠ gedeelde werkplek

It's about the people. Always.

Op 3 maart 2021 vierden we ons 7-jarig bestaan. Dit soort momenten doen me altijd stil staan bij zowel LikeBirds, als de ‘coworking scene’ zelf.  In de voorbije jaren is die laatste gigantisch gegroeid en geëvolueerd. Er zijn steeds meer coworking spaces en coworkers. High five!

Iedereen kent coworking. Wat een verademing ten opzichte van 7 jaar geleden. Toen moesten we het begrip elke keer uitleggen nog voor we het over LikeBirds konden hebben. Vandaag rolt het woord ‘community’ vlotjes over de tong en is er in elk bedrijf een 'coworking'.Helemaal fantastisch dat het concept goed gekend is, al zijn er ook wat misvattingen. Eentje die vaak voorkomt en ik echt zo graag uit de wereld wil helpen, is dat coworking hetzelfde is als een gedeelde werkplek. Not.

De real estate markt trapt soms in die val. Een tof gebouw, een hippe inrichting, gemeenschappelijke tafels, voila... een coworking. Ok, wat kort door de bocht. Ik wil vooral aangeven dat coworking complexer en interessanter is dan vierkante meters, tafels en stoelen. 

Coworking owner & friend Joana van Dinomo10 zegt het perfect: 'Coworking is not a space, it is an action.' Het gaat over deel uitmaken van een community van gelijkgezinde zielen, over ervaringen uitwisselen, over elkaar vooruithelpen en samenwerken.

In de scene valt dat onder de categorie 'community-driven' coworking. En geloof me, er is een intense behoefte om dat duidelijk te
stellen ;D . Ook op onze jaarlijkse European Coworking Conference komt het meer dan eens naar boven. 

Bij LikeBirds vatten we het zo samen: “It's about the people. Always.” Het is een van onze core values en we vinden het zalig als onze members het spontaan zeggen. En de coworking space of 'gedeelde werkplek' is een van de voordelen, net zoals:

  • het ongedwongen netwerken
  • bron van inspiratie & motivatie
  • een kweekvijver voor lef
  • de creatieve & ondernemende vibe
  • interessante opportuniteiten
  • boeiende mede-members
  • inspirerende coworking space
  • ...

Check onze community pagina als je er meer wil over weten. 

Community
is everything...
 

Conclusie: community is wat telt. Dus kies verstandig. En als het een beetje kan, ga dan voor een community of creatief netwerk met vooral verschillende expertises. Dat is een pak boeiender dan enkel professionals in dezelfde branche.  

Bij LikeBirds zien we dat de diversiteit van onze members een enorme verrijking is. Net door de verschillen inspireren we elkaar, wisselen we kennis uit en is het leuk om samen te werken. Leve different point of views.

Als je het mij vraagt is dat coworking op zijn best.
But obviously we are biased... ;)Vicky Persyn
Founder LikeBirds


Artikel delen?© 2014 - 2022 LikeBirds - BTW BE 0847.126.833 - privacy policy - cookie policy - sitemap